Nova Terra Soller
Qui som
fotos
fotos
Estrenes
Videos
Products2
Contacte

QUI SOM

  

41 ANYS FENT COMEDIA

L’agrupació de Teatre Nova Terra va ser creada a Sóller per Maria Vázquez Pulgarín, l’any 1974, amb un petit nombre de col·laboradors. Aleshores el petit grup es deia “Agrupación Defensora – 76” i actuava al local social Defensora Sollerense. Feia festivals amb música, cançons, pallassos i qualque vodevil o sainet. En el mes de maig de 1979 es va canviar per l’actual.  Aleshores ja formaven el grup prop de 30 persones entre els 16 i els 50 anys, totes elles baix la direcció de la fundadora, Mari Vázquez. L’any 1984 organitzà el “I Intercanvi Cultural de Teatre”, amb actuacions i conferències diverses amb actors, directors, crítics i gent relacionada amb el teatre, acollint grups de Mallorca, Menorca , Pitiüses i un grup d’Olesa de Montserrat (Barcelona), el director del qual és solleric. Cinc anys després (1989) es feren els primers estatuts formant-se una Associació, amb els seus corresponents socis.   


L’agrupació de Teatre Nova Terra ha actuat a part de diferents pobles de Mallorca, a Menorca, Eivissa, Alcantarilla (Murcia), Olesa de Montserrat (Barcelona) i a Sevilla, en un acte de la Expo. La seva obra és majoritàriament costumista, encara que també han fet tragèdies gregues, drames, policíaques i d’autor, preferiblement en el català de Mallorca (Es Metge Nou, Can Miraprim, L’amo de Son Magraner, Sa Madona du es maneig, etc.), encara que també ha obres en català literari (Els elefants també moren en primavera, Fedra, Assassinat al Club dels Poetes, etc) i en castellà (Bodas de Sangre, de Lorca; Sueño de una noche de verano i La fierecilla domada, de Shakespeare; Tu y yo somos tres, d’Enrique Jardiel Poncela, etc).

L’any 2006 l’agrupació de Teatre Nova Terra va retre un sentit homenatge a na Mari Vázquez, que havia mort un any abans. I fins a dia d'avui seguim treballant per entretenir i pasans-ho be fent el que ens agrada